Zoo Café
2017. március 15. írta: Bernadett Csökli

Zoo Café

 

                  Néhány hete a barátommal sétálgattunk a Palotanegyedben, miközben rátaláltunk a Zoo Caféra. 2014 szeptembere óta működő kávézó különlegessége, hogy becsempészi az ember-állat kapcsolatot a mindennapokban mind ezt egy vendéglátó egységben. Ez már önmagában is egy érdekes párosítás. Érdekessége, hogy ez volt az első ilyen típusú vendéglátóegység Európában, ahol 20 fajjal , 65 állattal és 25 féle kávékülönlegességgel találkozhatunk.

img_0336.jpg

               

 A kávézó különtermei tökéletes helyszínéül szolgálhatnak rendezvényeknek, zsúroknak, szülinapoknak vagy csak egy nyugodalmas dálutánhoz, ahol egy állatgondozó vagy zoopedagógus közreműködésével a gyerekek játszva ismerkedhetnek meg közelebbről a Zoo Café “lakóival”. Falatozás vagy frissítők elfogyasztása közben különleges állatokkal ismerkedhetünk meg ,vagy készíthetünk velük testközelből érdekesnél érdekesebb fotókat (például arapapagájjal a fejünkön vagy boával a nyakunkban). Vessünk egy pillantást arra, hogy milyen állatokkal is érintkezhetnek az odalátogatók: Arakanga vagy magyarul vörös ara (Honduras nemzeti madara), Afrikai fehérhasú törpesün, Sisakos kaméleon, Toyger (tigris macska), Tengerimalac, Szakállas agáma, Sárga bóbitás kakadú, Maine Coon (macskafaj), Csincsilla, Szteppi (Szavanna varánusz), Oroszlánfejű nyúl, Lopárd Gekkó, Görög teknős, Ázsiai víziagáma, Amúr sikló, Zöld leguán, Toko tukán, Kobaltkék madárpók, Mexikói tűzlábú tarantula, Brit rövidszőrű kiscica, Királypiton, Párduc kaméleon, Kékpalettás doktorhal és végül Sárga doktorhal.


fullsizerender-3.jpg


                A kávézó állatgondozói készségesen válaszolnak a fekmerülő érdéseinkre, illetve szívesen osztanak tanácsokat is a leendő állattartóknak, akiknek kétségeik támadnak vásárlás vagy örökbe fogadás előtt. Emellett további küldetésnek is tekinthető, hogy az ember-állat kapcsolat előnyeinek kihasználásával szeretnék kiragadni látogatóikat a mindennapos mókuskerékből, ezzel csökkentve a fáradtságos hétköznapok stresszét.

 

img_0791.JPG

                Íme néhány beatartandó szabály az állatok, illetve vendégek védelmének érdekében, amelyekről a kávézó saját honlapjáról is lehet tájákozódni. Mindenki csak saját felelősséggel tartózkodhat bent és ügyelni kell az ajtók zárva tartására! Fényképezőt csak vaku nélkül lehet használni és az állatokat csak a gondozók által adott csemegékkel lehet etetni és a kalitkából és terráriumból csak a dolgozó veheti ki az állatokat.

                Összességében 5 fő pontban tudnám összefoglalni a Zoo Café célját: vendáglátás, állatok bemutatása, rendezvények helyszíne, felelős állattartás és állatterápia. Egyszer mindenkinek ki kell próbálnia és egy újabb izgalmas állatos élménnyel gazdagodnia, nézzetek meg Ti is!

 

zoo-kep-rolunk-2.jpg
img_0766.JPG

fullsizerender-2.jpg

fullsizerender-4.jpg

fullsizerender-5.jpg

ÁLLATI JÓ KÁVÉZÓ!

KIHAGYHATATLAN!

CSAK ÁLLATBARÁTOKNAK!

Cím: 1053, Budapest Fejér György utca 3.

Elérhetőség: + 36 30 791 3776

E-mail cím: info@zoocafe.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://trendikavezokescukraszdakbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr9112340775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása