Asztalka cukrászda
2017. április 22. írta: Kaltenecker Renáta

Asztalka cukrászda

Eheti bejegyzésünket a vintage és a nosztalgia jegyében eltöltött cukrászdai élményünk inspirálta. Régóta terveztünk egy igazán eldugott kis cukrászda, egyfajta ékszerdoboz felfedezését, és úgy éreztük, hogy erre most jött el a megfelelő alkalom. Az esős időjárás miatt, és a szokatlan hidegben különösen jó volt behúzódni az Asztalka nevezetű cukrászda, ahol, ahogy a jelmondata is jelzi, "Otthon a cukrászdában" hangulat fogadott minket.

Budán, a Várkert Bazártól pár percre található kis cukrászdában nem csak nagyon finom süteményeket, frissen pörkölt kávékat, és házi szörpöket kóstolhatunk meg, hanem tényleg egy, az általános városi cukrászdáktól eltérő, különösen családi, otthonos élményt nyújt. Kicsit mindenki úgy érezheti magát, mintha a vasárnapi ebéd elfogyasztása után a nagymama nappalijában ülve megkínálják őt a családi körökben méltán híres Nagyi féle sütivel, aminek a receptjében a nagy adag szeretet szerepel, mint titkos összetevő. Az Asztalka abszolút rendelkezik a megkülönböztetető jegyekkel, aminek hála nem lehet őt összekeverni más cukrászdákkal. Ez pedig az életérzés átadása mellett a különleges ízvilágú torták, kávék, illetve a vendégszeretet.

18109646_819195031562746_1578538179_n.jpg

Árkategóriában nem a legolcsóbb cukrászdák közé tartozik, de ár-érték arányban abszolút megéri: egy-egy szelet sütemény átlagosan 500 Ft/szelet körül mözög, és ehhez kár lenne még a kávé, vagy a házi szörpök megkóstolását kihagyni. És hogy mik közül lehet konkrétan választani: csokoládés-mascarponés torta, fűszeres-szilvás sajttorta, narancsos trüffeltorta, fenyőmagos citromos torta, rozmaringos.barackos túrótorta, bodzás-limos sajttorta, csak hogy a legkülönlegesebbeket említsük meg. Az élményhez hozzátartozik, hogy természetesen a régi polgári időket idéző porcelánkészletben történik a felszolgálás, gyönyörű antik kiegészítőkkel, kandalló, csipketerítő, és faragott faasztalok, székek, fotelek társaságában, csakhogy a nosztalgikus élmény tényleg elkapjon minket.

Mindehhez párosul egy olyan vendéglátói attitűd, hogy tényleg átérzed a családi hangulatot, egy őszinte mosoly, kedvesség, és figyelem garantálja ezt. Ez az a bizonyos vendégszeretet, amit otthon érezhetünk, nem hiába a szlogen: otthon a cukrászdában, egy nyitott nappali a városban. A cukrászda amúgy rendezvény helyszínként is funkcionál, bárki kibérelheti és megteremtheti egy-egy családi, baráti, munkahelyi vagy üzleti esemény családias, egyedi környezetét, ahol otthonosan, kötetlenül lehet eltölteni az időt.

Az Asztalka nem esett abba a hibába, hogy csupán egy életérzést akart átadni. A stílus mellett a sütemények ízvilágáról is csak superlativusokban lehet beszélni, érződik a "házias" jellege, a valódi gyümölcs ízé, a jó minűségű alapanyagok hozzáadása. Glutén és laktózérzékenyek is tudnak vélasztani maguknak, tojás és cukormentes sütemények is megtalálhatóak, illetve nagyon jó az egyensúly az édes-csokis ízvilágú választék, illetve a gyümülcsösebb, fűszeresebb süteménynek között.

Az itt tett látogatás után jóleshet az embernek egy séta a Várkert bazár, vagy a Budai Vár panorámájánál, de ha tanácsolhatunk valamit, ne felejtsetek el elvitelre is vinni a tortákból, otthon örülni fognak neki! Mi megtettük, nem maradt el a siker!

Elérhetőség: 1013 Budapest, Döbrentei utca 15.
(Bejárat az Attila út felől)

http://www.asztalkacukraszda.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://trendikavezokescukraszdakbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr10012446135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása