Café Noé
2017. március 04. írta: Nándor Kafka

Café Noé

A Café Noé egy különleges cukrászda kerthelyiséggel (Noé Kert) a belvárosban, a Dohány utcai zsinagógától öt percre a Kazinczy utca és Wesselényi utca sarkán.img_20170228_162321.jpg

A Noé cukrászda nem egy a szó hagyományos értelmében vett cukrászda, ami azonnal feltűnik az embernek, aki a Wesselényi utcán sétálgat, vagy biciklizik. A kis stábunk tagjai sem hallottak még róla soha, pedig szörnyű hibát követünk el, ha nem látogatunk el ide legalább egyszer. (Persze ha már egyszer voltunk, újra meg újra visszavágyunk.) A pici kis bűbájos cukrászda hangulata már az első alkalommal magával ragadja az embert. A bejárattól csak pár méterre található a pult, ami roskadozik a finomabbnál finomabb sütemény remekektől. A falakat újságcikkek és bekeretezett képek, díjak díszítik, melyek mindegyike a tulajdonos hölgy munkásságához fűződik.img_20170228_162337.jpg

A kissé szűkös földszint mellett egy apró lépcső vezet fel a félemeletre, ahol kényelmesen helyet foglalhatunk és átadhatjuk magunkat a gasztronómiai élményeknek. A boltban ingyenes Wi-Fi kapcsolat van, így akár a napi emailezésünket is intézhetjük, amíg fonom kávéval és süteményekkel kényeztetjük magunkat. Egy fontos dolog, amit még eme cukrászda létezésénél is kevesebben tudnak, hogy tavasztól őszig egy apró, de nagyon hangulatos terasz rész várja a vendégeket az épület belső udvarán, ahol élvezhetjük a napot jó időben. A kiszolgálás kedves és udvarias, az egész Café Noé atmoszférája családias, olyan mintha a nagymamánknál lennénk, mindenkinek csak ajánlani tudjuk.

Tulajdonosa - Raj Ráchel - először a Veres Pálné utcában található első Tortaszalon nevű cukrászdáját indította el 2004-ben Budapesten, mára már 3 különleges cukrászdával rendelkezik a fővárosban. Saját műsort is vezetett a TV Paprikán Ráchel asztala címmel, melyben a zsidó konyha kiváló fogásaival ismertette meg a nézőket. Számos díjjal büszkélkedhet, melyet egyedi tortatervezéssel nyert el, illetve 2012-ben a Sziget Fesztiválon rekordot állított fel a világ legnagyobb flódnijának elkészítésével. Utóbbi egy hagyományos Kelet-európai zsidó sütemény, mely almát, diót, szilvalekvárt és mákot tartalmaz… végül, de nem utolsó sorban nagyon finom.

A Noé cukrászdában is megkóstolhatjuk a különleges Ráchel Flódniját és az almás-diós Macesz tortát is. A tulajdonos és ötletgazda nagy hangsúlyt fektet a kiváló alapanyagokra és figyelmet fordít a glutén- vagy laktóz érzékenyek és cukorbetegek igényeinek kielégítésére is.

Széles választék rendelhető cukormentes süteményekből és számos glutén-, illetve laktóz mentes tortát rendelhetünk telefonon vagy akár online is a Torta.hu internetes oldalon.

A Noé cukrászdában az alábbi specialitások kóstolhatók:

Házias sütemények: Almás pite, Francia diós, Blaha Lujza, Dolce Vita extra gyümölcskenyér, Piskótatekercs

Sós apró: Sajtos masni, kis sajtos pogácsa, krumplis pogácsa, feta sajtos burekasz, szezámmagos stangli

Édes apró: csokis diós, pálmalevél, kis isler, baracklekváros linzer, hókifli, mandulás narancsos, hámán táska, zserbó, melyek közül sok cukormentes változatban is kapható.

Tripadvisor vélemények elsöprő többsége is igazolja, hogy a Flódni valóban itt a legfinomabb a világon és érdemes betérni egy süteményre és kávéra!

„YUM!”

„What a cute and cozy little cafe! I stopped here for the famous Jewish cake and am americano, which together was just over 1000 HUF. The women serving me was friendly and nice, and my food was great! Nice little place to stop by for a afternoon dessert after a cold morning walking around. Recommend!”

 

Cím:              1077 Budapest, Wesselényi u. 13.
Telefonszám:  +36 1 787 3842

A bejegyzés trackback címe:

https://trendikavezokescukraszdakbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr2212311709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása